Pipi Gebuz


La ni tengah bersiaran secara langsung dari rumah...Masuk opis kejap je..tp tak tahan sebab ppku yg gebuz ni rase kebas... Bonda a.k.a Sist aida kate pp I da dapat tandingi kegebuzan pp ammey...hihi...mak lang menang...hik3.... Ammey jgn nangis k....

** sila perhatikan tang pp je k
** sila abaikan tudungku yg senget itew...huhu
** muke da senget...hope cepat2 pulih...
** kene keluar umah pakai face mask...~mesti owg ingt I kne H1N1...huhu

So lonely...

~sekadar hiasan~
Feel so lonely rite now.... mebi sebab raya ni x balik kampung n kena duk sorang kat umah n opis sebab tu terasa sangat sunyi... Member2 pun ramai yang balik kampung...buat I rase jeles je tau....huhu... Tapi apakan daya... I harus berkerja keras untuk capai my Target --> (in my wish list tu...hihi)..

But I have to be strong to survive in this war.. ececeh...macam nak pegi perang plak... I kena tabah la lau nak dapat semua yang I hajatkan tu... Tak bole la nak selalu berharap kat orang kan... G pun, selagi tak capai target tu.. I tak boleh kawen... hik3... at least dapat tunaikan 3 wish je ke....~aci tak macam tu? lau nak tunaikan semua tu dulu..tak tawen la jawapnye....hak3.....

Salam aidil adha..


Sekarang I sedang bersiaran secara langsung dari rumah kat Ampang...sob-sob, tengah sedih ni tak dapat balik kampung....n terpaksa beraya sensorang kat KL nih..waa....rase macam nak fly balik kelantan je on the spot... dah la cik puan mummy masak nasi dagang arinih.... sedapnye.... macam dah terbau-bau aroma menyengat nasi dagang tu kat sini....waa.....ni yg bertambah sayu je ni...
As far as I remember, this is the 3rd year in a row I beraya di perantauan plus 1 year mase I study kat Sarawak dulu...uhuk...duluk kamek tidak sedih sangat-sangat sebab ade membe ramai yang tak dapat balik gak..tpi this year rase sangat sunyi...
Since pagi lagi try phone umah n mummy but cannot connected to the line...yeah I know the phone lines is busy during the celebration day...But still hoping that i could pass through the busy lines...huhu...I'm really miss my family rite now.....

Ikan...



Ni sambil update blog, sambil bagi cik2 ikan makan kat "FishVille" ~ Join game baru kat facebook..ihiks...rajin sangat kan...memang dari dulu lagi berhajatkan nak bela ikan sendiri..tapi belum berkesempatan la....hmm, at least, before dapat ikan real punya kita pelihara je la ikan secara maya k...
Pas jadi penternak ikan berjaya ni.. I nak upgrade jd penternak ikan betul plak.. my target: Cik Nemo.... hihihi
** pasni nak tido
** dah penat sangat...

Tired of being sorry....

Ni tengah dengar lagu Enrique Iglesias ~ Tired of Being Sorry ~ bile hayati betul-betul lirik dia, best plak... macam kena plak dengan ape yg I rase.... Tapi, lau nak ikut yg sebenarnya lirik tu more to vampire punye life story la....

** jom kita layan........

c/o:

maybe you were right
but baby I was lonely
I don't wanna fight
I'm tired of being sorry...

I'm standing in the street
crying out for you
no one sees me
but the silvermoon....

Tak bole tido...



What to do if u feel very tired but couldn't sleeap at all?

Thats what I'm feel rite now...Feel so tired, tapi dari tadi lagi x bole tido... ~penyakit lame datang balik... sebab tu la last time fikir 2 3 kali b4 continued gune cik broadband nih...

  • Ape lagi yg tak buat pagi ni? tengok katun dah...layan facebook dah....melalak sakan pun dah...update blog~dalam proses...breakfirst pun udah (risau cik tummy wat hal)... what next???

Check email??? huh, ni yang paaaaaling i malas wat...sebab tu makin hari makin banyak unread mail dlm mail box tu...tunggu dia cecah 15000 unread mail dulu k...sekarang baru 13400 unread mail... g pun pagi td dah delete suku...penat woo..nak tapis lagi mane yg bole powed tu I powed la kat kengkawan....

Tadi layan lagu soundtraxx filem "New Moon"...not bad la...tu yang bole melalak sakan pepagi buta ni..hihi..x senonoh betul, lain kali g la ngaji...ade faedah sikit...hihi...

Lawak la pulak tengok aksi Mikey Mouse nih...Jom layan.....

Broadband wat hal

From this:


to this:
Still nak wat hal...huhu..sakit ati tau.. arini bekerja keras nak setelkan hal broadband nih... awal2 pagi lagi dah call center (maxis center) tapi x elok lagi....

Then tunggu petang sikit,(time kat opis..hihi) call lagi..still gak xley connect gak...malam sikit I merajinkan kaki pergi kat booth tempat I tuka plan tu...but still failed...
So, I try re-format balik En Lappy ~ Lau U still wat hal, I tuka U dengan cik "Viao" baru tau ~ hihi...gertak sikit En Lappy... kejam x? at last, berhasil gak troubleshoot sendiri...ahaks..;p
** da penat setel hal en. lappy arini
** nak masuk tido dulu

Dia x maafkan saya...

I rase x tenang bile someone x maafkan I...I agreed with myself that i'm hot tempered type of girl, n cannot handle with my angerness...memang semua tu salah I sebab gagal mengawal perasaan bila hati sedang panas...

Xpe la kalau dia x dapat nak maafkan saya..apa pun, saya akui semua tu salah saya n saya mohon maaf dari hujung rambut sampai ke hujung kaki...n saya harap dia dapat maafkan saya suatu hari nanti...

** nak keluar tenangkan perasaan kejap lagi...

Sorry...


Di kesempatan ni I nak mintak maaf kepada 'kamu' sebab dah terkasar bahasa n 'ter'tinggikan suara semalam... maaf, mebi sebab hormon kurang stabil wat masa ni membuatkan I mudah naik angin... harap anda tidak simpan dalam hati ye..

I betul2 regret atas ape yang berlaku semalam.... n I harap u sudi untuk maafkan segala salah silap I terhadap anda...

2012

Nak tengok citer nih:

~Hiasan~

Goin' to watch this movies with Ayah Yed a.k.a Fareez Rahman..(Perhatian kpd Bonda~Sila jeles k..I da ajak dah..=P) Lau still nak join, tawaran still void b4 7.30 pm today k... hihi.. nak bagi racun orang asli sikit... ;P

A bit synopsis 'bout this movie:

"Centuries ago, the Mayans left us their calendar, with a clear end date and all that it implies. Since then, astrologists have discovered it, numerologists have found patterns that predict it, geologists say the earth is overdue for it, and even government scientists cannot deny the cataclysm of epic proportions that awaits the earth in 2012. A prophecy that began with the Mayans has now been well-chronicled, discussed, taken apart and examined. By 2012, we'll know we were warned..." ~Dipetik dari tribute.ca

Selebihnya I story pas dah tengok citer ni k....

** da ngantok...

Sejuk...

Hiasan
Sejak dua menjak ni cuaca pada sebelah malam kat area Ampang ni agak sejuk...U allz perasan x ~ soalan ini ditujukan kepada mereka2 yang tinggal dikawasan yg sewaktu dengannya... Ish3...ni bukan la nak merungut k.... cuaca sejuk tu kan nikmat.... orang kate lagi best tido time sejuk2 macam ni..hihi...
Nak dijadikan cerita, mlm ni I balik agak lewat sikit dari ofis, kebetulan ujan turun on my way back to home... so, nak tak nak sampai umah kene la mandi kan... huish... cuit je air kat singki (Iklan~sila cuci tangan anda ketika sampai di rumah untuk mengelakkan jangkitan H1N1) omak aih, sojuk bonar airnyo....huhu... xpe, kite rehat sat layan FB (my latest addiction..=P)
Sebelum leka, I pun mandi...U allz rase ok x mandi mlm2??? orang kate x elok utk kesihatan...tapi lau terpaksa macam mane???sape nak jawap ni????

Entry Super Berlagak...=P

Wah..macam gempaq je bunyi tajuk entri ni kan....tapi mmg nak berlagak sikit la...hik..hik..hik... Well, akceli arini I dengan slumber n' ala-ala berani-berani-takut (lau cikgu BM tengok mesti nangis tengok bahasa anak murid ni dia ni....=P) drive sendirian ke ofis... tu je....hahaha...




** ni my 1st time g opis drive sendiri...

** selalu kene marah dengan En.B sbb penakut...

** pas ni kene rajin + tambahkan keyakinan...


Gastrik????

Update kisah semalam:
Hiasan


So, dengan penuh keyakinan I menapakkan kaki ke Klinik Azizah (kat sini je selalu ade doc wanita~not mean I anti dengan doc laki k.... =P) untuk mendapatkan khidmat nasihat tentang penyakit baru I... Mase tu kebetulan orang xde n terus masuk bilik doc... So, I story la kisah cik tummy yg asik sakit sejak 2 menjak ni...



Pas dia periksa perut, dia cakap la yg sebenarnya I ade simptom untuk diserang gastrik...Alamak, before this x penah pun ade gastrik tau....



So, she advise me not to skip my meal even for diet...(nampak sangat mengamalkan diet x seimbang...hihihi) N lau still berlarutan, I kene g jumpa cik doctor balik....huhu


Antivirus...

Pagi ni kijenye Install antivirus kat En Lappy...Kesian lak dia kan lau x bg vaksin...Dia ni pun lebey kurang cam tuannya gaks...Antibodi lemah.... At the moment tengah try gune AVG....baru siap install..(Punya la lame nak tunggu...=P)

Pas siap ni bole sambung titon balik....=)

Kembali aktif...

Holla allz...Starting from today I akan kembali mengaktifkan diri semula setalah rehat selama beberapa bulan dari blogger ni....^_^

Pagi tadi da mintak sambung balik I nyer network n kebetulan mase g lunch td tengok die ade wat promotion for broadband...so, ape lai, I grab a chance la singgah kejap kat die nye booth n wat soal selidik seadenye...cewah...lagak cam nak jadi wartawan tak bertauliah la pulaks....hihihihi

So dapat la tuka modem...n malam ni wat test power dulu...sok baru I pulangkan yg lame tu....hihi...mengade la pulak kan....=P

Akceli kualiti dia dah up-graded dah... n die nyer power dah upgrade from 3.5Mb to 7.2MB..bole la dari xde kan...n I nyer monthly charges pun dpt dikurangkan... better than b4 la... lau tak, every month kene wat system catu-mencatu....hahaha...

Problemo....

I agak tertekan sikit minggu ni...Last night dapat phone call from Mdm Mama asking me to quit from my current job and go back to my hometown.... Then I asked her if she could find me any job there and her answer is: "Nanti pelan-pelan la cari..."

And I asked her again if she could provide me any facilities during attend the position as "Penganggur Terhormat" and she only smile and ask me to not so worried 'bout that...She will handle everything...

But, what i'm supposed to do? Do I have to accept her suggestion or just stay with my current job??? Any Idea???

Rasa Semacam...

Sejak akhir-akhir ni I rasa macam ade yg tak kena je dengan my life... Semuanya macam kucar-kacir je... Ade je yg I buat tak menjadi... I don't know what happen to me... My social life, my dietary, my house, and macam-macam lagi la...

I think I need a rest... a sweet private vacation maybe??? huh.... Sooo Sweet.... ^_~ v
But!!!...Bajet 2010 da keluar ye sayang... lain kali je.... huhuhu....

Happy Birthday Daddy@Abah...


Hai... Semalam beday my beloved daddy, En Ab Rahman b. Mahmud (01/11/2009)... I really miss u dad... sowie, this year tatau nak hadiahkan ape..but I dah suruh Mummy tolong celebrate ur beday...hihihi...
Di sini, anaknda nak mintak ampun n maaf sekiranya anaknda banyak wat salah n silap kat ayahnda... Hope ayahnda dimurahkan rezeki n dipanjangkan usia... Don't worry dad, you're still young k...=P

Jalan-Jalan Cari pasal


Ni pic mase g KL Tower ( Saje g jenjalan pas buka puasa...mase tu tengah ngidam nak makan Nasi Dagang ~ X puas makan nasi dagang kat KG aritu....Cinik, sila wat lagi lain kali k....hihihi)




Zura: Nampak sangat kite ni kaum hobbit..

Pija : Tau xpe.... hihihi


Ehem...testing..testing....1..2..3.. "pandang la lihat la..pinggang ku dah ramping sikit ...." Perasan betul anak Pakcik Rahman sekarang ea...hahaha...
Ni la serba sikit I nye latest activities...selalu main terjah je posting xde gambar...hihihi.... N tengah fokus kat kerja...I terlalu bizi kat opis sekarang... da kurang mase nak menghapdet blog..
Maxis Broadband? tunggu lg sebulan k....malas nak continue lagi wat mase ni cuz x banyak mase kat umah... therefore, I kan kerja pagi sekarang, so kene tido awal... Lau mendalah tu duk gayut kat En Lappy, alamatnye x tido la I....hahaha...
En Lappy pun I bagi rehat cuz aritu tenat sangat sampai 2 bulan masuk spital.... I tau u penat sayang, that's y I dah kurang "dera" U..(accept 4 games....I'm still using u for that purpose k..=P)

Mika

Jom layan lagu Mika.....

-Rain
-Happy Ending
-Lollipop
-Grace Kelly
-Blue Eyes
-Love Today


~~~tengah kering idea~~~~

Hapdet Terkini..

Alhamdulillah, setelah penat memujuk ibunda tercinta, hasrat to get a car akhirnya tercapai gaks... Even bukanlah kereta idaman, bole je la... Lagipun I x lulus drive the car lagi... (hihi...) Entah hape2....

Now, my car is sealed at Nilai... I lom beli kete baru...juz sambung bayar my bro punye keter je... N yg tukang bawaknye my sist...(we switch the car) cuz my sist use auto n my bro lak gune manual je... I nak bawak manual??? Alamatnye x sampai seminggu kot...( n the car goes to....???... U pk sendiri k... hihihi)

But by this week I dah pujuk my sist to get the car to my home at KL cuz I nak biasekan bawak kat KL ni... Pliss sist.. Do allow me to bring the car here.... Bole la....

macam biase, I x dapat nak letak the pics cuz x bawak phone cable to office (macam biase..wat kije hapdet blog nih kat opis...hihihi)

Rindu x?

HUHU...dah lama tak melalut kat sini... kebetulan minggu ni n minggu lepas agak bz sket kat opis...maklum la sekarang kerja melalut kat kapet nih terpaksa wat kat opis memandangkan en Lappy lom sihat lagi....Tengok la, nak g cari cd player for him also i dun have time...Akceli ade, tp en 'driver' lak asik bz....huhu...so terpaksa la tangguh...

My lattest aktiviti sekarang ialah dok promote ODP-One Drop Perfume... Sape2 yang nak tu ley la contact I k...well, i bukannye ringan mulut sangat nak promote macam kat pasar malam tuh...huhuhu..camner la nak laku kan....hihihi...tapi dok gatai gak nak try jual...wakakakaka.....

Ape lagi nak citer ea? next time la k....

Jom Belajar Menaip

Hai kawan-kawan... Nak belajar menaip tak? I tau la U allz memang terror bab-bab menaip ni....
So, nak tau selaju / selancar mana tahap kemahiran menaip korang kat PC tu...
Sila layari website ni : http://www.typingweb.com untuk belajar secara terperinci lagi tentang kemahiran menaip U allz...

selamat mencoba....

Sakit GG


Hadoi la... now tengah control cun kat opis sambil menahan sakit gg yg semakin berleluasa nih... hihihi...
Macam mana nak wat supaya dia tak sakit lagi ea...nak pegi klinik, lambat lagi masa balik... I xmo amik coti lagi... T coti raya kene potong plak...huhu
Ok, by now I baru telan ubat Hurix - obat tahan sakit gg... baunya ya ampun....kuat betul...tapi at least dapat la I tahan sakit ni wat masa sekarang.... Akceli, gg I elok je, xde berlubang pun...mebi sebab gusi o perlukan rawatan saraf kot.... mak aih, gg I semakin demand plak...las year dah wat untuk belah kanan... time tu I dok JB lai, n cas nya xde la mahal sangat..... Kat KL ni x tau la plak brape kene.... balik kerja ni baru I nak pegi survey....
Lagi satu, kat bagian belah kanan tu, ade GG baru tumbuh, rase semacam je... cuz dia asik duk cucuk pp... masa dia mula-mula nak tumbuh tu, lama gak I demam... dapat rasa la pengalaman baby yg baru nak tumbuh gg tu....hihihi
K la, len kali I cerita lagi k...daa

Car!!


Start bulan depan taxi n bus fares dah naik....apa yang harus I buat????? dah jadi satu kerja plak nak cari sekolah memandu balik.... bukan apa, I kurang yakin nak drive sensorang sekarang.... cuz dah lama tak drive.... hihihihi....

Telinga dah lali dengar ayat nih: " Macam mana lesen bole lepas nih???" hihihi... n my answer: "alah, I kenyit mata kat pegawai JPJ tu la...." huhu....

Sekarang I tengah pujuk my mum mintak dia izinkan I beli keter, but of course she will put a condition: " Nak kereta kena balik kerja kat sini (Kelantan)!!!" huhuhu... alamatnya pas nih I punya kaki kena ikat la.... But now kena concentrate with my driving study.... huhu

Sooo Bored.....

I'm feeling so bored now... Living alone makes me don't have much activities at home... I don't get my En. Lappy yet from my fren... Huh, sometimes I feel mad about it!! How comes within a month since I gave them to repair it but they haven't finished it.

If I had tools, of course I will repair En. Lappy by myself! but since I don't have it, I have to trust someone else to take care En Lappy... Poor En Lappy....

1st day...

My 1st day trip to KK brings me to my fren's wedding... This is "Bajau Ethnics" wed... On the occation that I attend is "Mandi Bedak" occation, where it is like "Sanding" ceremony, but they held it on night after "akad nikah" where they have to wear their traditional dress...

This is where the bride sit above dais prepared for them which contains mat from fall family's possession generic

The ceremony started after "Marhaban Group" end the "Selawat Ke Atas Nabi" and the family member started "Renjis"

Then the whole guest will have a chance to "merenjis" the bride.
But I couldn't stay until the end of the ceremony as my fren has to go back early, moreover tomorrow they will held the "sanding" ceremony .

3rd day...


Pulau Manukan n Sapi Island... Waiting for my arrival next year...


Auchak...Jom lepak sambil makan angin + menenagkan diri kat tepi pantai...


Location: Pantai Tanjung Aru, Sabah.




Cute tak? tu time tengah lepak kat pantai pas penat shopping...ngeh3...Menjadik gak Pose walopun tengah penat...






This is "Tung-Tung" - kira cam adik beradik tiri kazen unkel En. Ninja Turtle...

Selamat Bertemu Kembali...

Waa..dah lama rasanya tak menjenguk blog ni..

Pada hari Selasa, 13:30 MYT I selamat mendarat di KLIA from KKIA, awalnya I dijadualkan sampai kat KLIA pada jam 13:05 MYT but flight delay kat KK disebabkan awan tebal... sib baik la delay 15 min jer.. cuz I mintak En Payed jemput kat KLIA kul 12 lebey... Before boarding tuh, henset I dah selamat OFF atas sebab-sebab yg I terpaksa 'seal' dari pengetahuan umum...

Selamat jer plane tu landing, n tanda isyarat pakai tali pinggang dimatikan, cepat-cepat I phone En Payed takut dia membebel... tapi itu budak ha, memang la dia x membebel dengan I, tapi secret receipe jadik galang gantinya.... huhu... Paper pun thanx yer, cuz jemput I kat airport, lau tak I pun tak tau macam mana nak mengangkut barang-barang tu semua..Biasa la, pegi satu beg, balik 3 beg you... rapi yang lagi dua tu beg plastik jer la.... tak kuasa I nak tambah koleksi beg I ni... ngeh3...

Then kat KL sentral, jumpa dengan Ayep@Arif...kawan zaman kecik dulu... dah bujang dah budak tu... Arif ni anak tuan rumah kitorang masa dok kat Sabah dulu... banyak betul beza dia.... Dia kurang staun dari En. Payed, I lak sebaya dengan abang dia, Kiki...

Lepas jenjalan dengan dorang, kami sampai kat umah kul 7... I betul2 pancit time tuh... nama je bercuti 4 ari, tapi kaki I sampai lenguh cuz banyak berjalan...

After this I akan story kat U allz sal journey I kat Sabah haritu...But sorry cuz dun snap pic too much, I bukan jenis suka amik gambar sangat..
lain la lau ada orang bagi I kamera Nikon DSLR tu kan... hihihi... harus mintak wat hantaran tuh..... hihihihi....

Bubbai....

Today I'm going to leave KL for a few days... Going to miss all these stuff (Blogging, Emails, etc)... daa..

Penat!!!

Like I already said b4, today it would be the most tiring day for me... tengahari td dapat tidow kejap je..huhuhu.....

Nak wat iklan jap.. hari ni kita dikejutkan dengan pemergian 'King of POP' Michael Jakson... Akceli I bukan la peminat hardcore die hard dia... tapi masa wat kerja pagi tadi terkejut gak la dengar berita tu kat Era, then cepat2 I google utk mencari kesahihan berita tuh....Hmm, kesian... hanya tu je yang dapat I luahkan...

Wokeh, berbalik kepada cerita pasal I am too tired today, balik jer dari soping td terus lentok kat lantai... pergh, tu la penangan org penat yg amat... tapi dapat tido kejap je... dalam sejam pas tu dah sedar balik n sampai sekarang xley tidow balik... Betul la I ade insomnia.... tapi I taknak lah idup bergantung pada ubat je semata.... tapi hope penyakit nih boley ilang la....

Debaran...

Lagi sehari je tinggal for my trip to KK... Huh, rasanya macam cepat betul masa berlalu.. Alceli I lom redi brg2 untuk dibawak ke sana pun lagi...hihihi... I dapat bayangkan betapa kelam-kabutnya diri ini selepas balik kerja nih...

Arini terpaksa hapdet blog nih kat Opish... (time rehat la)... well, maklum la I stay kat opish je time rehat nih...so adalah baiknya i gunakan masa nih untuk menghapdet blog kan.... sekurangnya tak adalah masa I banyak terbuang kan....

So, sambung balik kes nak kene berkemas tuh, for sure, petang nanti kena gerak pegi beli sandal... I bukan apa, sejak minggu lepas lagi wat survey kat "Ampang Point" tapi xde yang dapat menarik minat I memandangkan I dah selesa pakai sandal dari salah sebuah kedai kasut kat "Ampang Park"... But I can't remember the name of the shop, yg I suka sebab dia keluar brand dia sendiri... (tp kebanyakan kedai kasut pun ada brand sendiri la....lau dah suka tu ada je alasannya kan...hihihi)

So, I bet today would be my worse case scenario where I have to fight with time to get my thing ready...wakakaka... Ni la akibatnya lau wat kerja last minit kan... Sila salahkan diri sendiri CiK PiJa.... ngeh3....

Beautiful...

La ni tengah duk layan lagu Eminem..tajuk dia Beautiful..
Best gak la bagi I...yo ler... I ni bukan la peminat fanatik tapi suka style dia...

So Layanzzzz.....

KK Trip..

Hmm, lagi seminggu for my trip to KK, my leave is not approved yet, n by now, jadual kerja for next month belum disiapkan...how am i about to apply leave then????

So stress when thinking 'bout this...masalahnya, i dah janji dengan membe2 belah sana yg i akan hadiri reunion kami tu..but now don't know what to do...

Lagi satu prob, my frenz who will accompanied me to KK has cancel her trip.. Mampu ke I survive kat KK nanti sorang2? even i want to meet my old school-mates, but i have to take care of myself too... don't know how to survive myself i KK soon...

sorry my frens....=(

Gym..

Minggu lepas bukan main semangat lagi I mempersiapkan diri utk mulakan aktiviti baru I 4 ujung minggu.. las2 ape yg jadik? ha, berkelubung dalam selimut sehari suntuk..bangun untuk makan n solat je...pas tu sambung tido balik...hihihi...

Aritu bagai nak rak heboh kat satu kampung nak setat operasi 'slim'kan body...hahaha... ni ape cerita? tido je sepanjang hari.. hope esok I rajin la sikit nak g gym tuh...

I bukan ape, mmg niat asal nak pegi jogging, but I xde membe yang dapat temankan I jogging, so that's y I pilih untuk daftar gym jer...cuz I dah kurangkan makan, n puasa (puasa ganti...) tapi still gak maintain tahap tu gak...So, ni nak try inisiatif baru lak..

Nak kemas umah? for your info, umah yg I duduk sekarang xde ruang tamu...so, I dapat kemas bilik je..ape la sangat nak kemas bilik kecik nih, x sempat nak kelua peluh pun...huhuhu..

Pape pun sok dah tetapkan niat, I harus ke gym!! hihihi... daa

Inchi Lappy..

Waaaa... I sangat sedih sekarang tau... Inchi Lappy dah merajuk dengan I cuz kena tinggal sedirian kat umah for 4 days...huhu... Jangan ingan benda yg x bernyawa nih xde perasaan tau...

Nak dijadikan cerita, malam I sampai umah tu seperti biasa I turn on la Inchi Lappy nih, ye la da 4 ari tak online komfom I nyer email bertimbun...hihihi... then, I tinggal la kejap nak kemaskan barang ape yang patut kan... then after that I tengok Inci Lappy lom login to Windows lagik..still kat black screen...huh, ni xley jadik nih...

I pun ikut la arahan yg ade kat screen tuh, but Fail after a lot of attemp still xley nak goes on lagik.. Then I call la membe yang arif bab2 computerize nih..
die kata I nyer PC dah rosak teruk..need to Format... hah!!! FORMAT??? satu perkataan yg I paling tak suka for my Inchi Lappy...

Kesian Inchi Lappy..sampai sekarang lom sihat lagik, ari tu kunun2 I nak la try ubatkan Inchi Lappy nih sendiri...kat opis puas I google caner nak selamatkan Inchi Lappy..siap seludup CD Windows lagik from opish (kengkawan sila jangan ikut perangai I k..) but still xley wat gak...

seems like Inchi Lappy nak only Expert hand yang rawat kecederaan dia tuh... Any how, I hope Inchi Lappy akan segera sihat... Tu la akibatnya lau gatal tangan sesuka ati delete boot file from HD... For your info, I nyer Inchi Lappy demam bukan sebab kena virus Influenza H1N1 k... juz bcoz kegatalan tangan I duk sesuka ati delete hidden boot file from D:/ driver jer... tu yg I pelik tuh, I kaco kat driver D:/ but it effected my whole Inchi Lappy...

Sekarang nih I gune Laptop House-mate I...da insap k...x wat kijer "haram" kat opish lagi dah....hihihi....

K la, GTG now, I nak sahur dulu... sat lagik nak puasa....hihihi..
daa...

Hi Allz...

Da lama nampaknya I tak 'hapdet' blog nih..so sorry.. Dalam seminggu 2 nih I agak bz dengan aktiviti famil.. Al-maklum la, my mummy n dad datang sini sempena menyambut hari Convocation my bro, Inchi Payed a.k.a Ayah Yed.. congrates bro.. So, disebabkan terlalu excited sangat nak jumpa my beloved parent ( for ur info, i miss them a lot k, al maklum la kan da berapa bulan I x jumpa dorang cuz bz wit my work ).. N last month I amik cuti for a few days to gathering wit my famili kat Nilai ( at my sista house )..

Oleh sebab itulah I dengan rela hatinya meninggalkan my beloved Inchi Lappy kat bilik sendirian.. sob, sob.. takper syg... berkorban demi famili k... N sebab kene tingal, sampai harini dia merajuk dengan I.. huhu... t I story kat lain topik k....

A day before ketemu dengan parent terchinta..I sempat luangkan masa gn Inchi Payed untuk g sopping a few thing for my mom... Disebabkan dah lama tak wat senaman, huh, abih lenguh badan I menapak dari satu kedai ke satu kedai tau... well, kitorang nih lebey kurang jer, sama-sama cerewet dalam bab-bab memilih barang nih... I nak beli gift for my mom, n Inchi Payed plak soping die nyer kemeja utk konvo, so meet around dalam kul 2 n abis soping kul 6... n barang yg dibeli just 3 items only..hahaha... Amik tuh, alamatnya I dapat rasakan badan susut sikit.. yahoo... mak hepi..... =)

Tu dia penangan owang malas bersenam...kikikik...but now I've already make a promise to myself, I nak kurus, so next week I akan mulakan operasi...hihihi..

BTW, esok@ini hari I da nak setat posa Isnin n Khamis.... pliss give me full support k...sampai ketemu lagi di lain siaran...

Pabila keMALASan melanda diri

Wah....title yg tersangat berani...hihihi...
2 3 menjak nih, mmg I kurang ader mood nak meng'hapdet' blog,email,frenster, dsbg....kenapa I sangat MALAS????
mood kureng ar....therefor my mum n dad nak mai KL..
so terover excited sampai malas nak hapdet blog...hahaha

sampai ketemu lagi ya...

My Bad Habbit..



Yezza..this is one of my bad habbit... "Coffee" without a cup of coffee for a day, it's like there are sumting missing in my life... cewah... dah jadik cam habbit lak, kadang tu bukan setakat secawan sehari, ade gak 2 o 3 cawan sehari... walawei, musti dalam badan I nih kandungan kaffein dah ter'over' tinggi... hihihi... dah tau tapi still xmo beringat...



Ni satu lagi, Meggi@ instant noodles... I ingat lagi, dulu punye la liat nak makan mendalah ni mase zaman study dulu... sekarang dah kijer nih, cam wajib ade dalam stok...bukan kes suntuk duit tengah bulan ye.... ye la, I ni kadang malas masak.. lau kijer petang o malam lak malas kuar dinner...so balik umah masak megi la..ye la, nak makan nasik tengah2 malam maunye berat badan I nih naik berkilo-kilo... tu hentah bila la nak turun... huhuhu...

Then akibatnye sekarang I dah kerap sakit kepala pas minum a cup of coffee... tapi still x insap lagi nih... Now b4 tido, musti telan 2 bijik panadol... kat opis I malas nak telan..karang x siap lak kijer...

K la, that's all for now...
got to go...
daa...

kene marah..


huhuhu... Arini I nak bagi statement yg sungguh menyedihkan....

Daddy marah I petang td...huhuhu... alkisahnye, petang td PC I kat opish ade problem, so banyak data x up to date....then tetiba je die masuk bilik I tanya ape probem..then I bgtau la kat die problem happen since pg tadi...

Then die tanya I what my solution to solve the problem... I cakap kat daddy i need to check for a few thing first.... then bole lak die lepak kat sebelah i then tengok cara I handle problem tuh..

My typo, I have to calm down first then baru la otak i nih bole refresh n pikirkan cara untuk solve the problem, but with him staying right beside me ang watch over what am I doing.... absolutely I cannot think even a simple solution!!! uh, after that, I'm so badly kene sembur idup2 ngan daddy...bukan pakai ape pun, juz ayat2 berbisa dia tuh la.... hampir nangis I dibuatnya....

But one thing about him yg I kire suka la kan, even dia da sembur kita macam2, then he will pujuk kita balik with giving advices..not like my other boss, lau dia dah sembur, jangan harap nak kene pujuk balik....huhu...

Pape pun sok kene wat kijer betul2....xmo masuk sekolah antarabangsa lagi...huhu...n formost, I lom mintak cuti lagi!!!! I'm really need a good rest!!! maybe next week I nak balik KG....insyallah....

kene marah..

Between Love n Passion

Hola... Y I pick this TiTle?? well, not becoz I dah tergedik2 nak get into marriege world, but this thing keep playing in my mind.. ape die ingat kepala I nih taman permainan ke??? But I'm really don't understand with my feeling...dah jadik kacau bilau gamaknye....

well, I'm try not to think about this, but seems I cannot avoid from it no matter what I do...Even I have try harder n even hardest to forget him, but still cannot lost from my mind...I just wonder if my feeling for him is about Love or only my passion to get him...??? Oh my god, plizz help me....

For me, he has been died for ages... maybe he has transform into a ghost and now hunting me??? Do i owe you sumting??? ceh ayat ala-ala berani tuh.. ngarutje lebih...hihihi... apa-apa pun, life must goes on...

I have to fight for my bright future!!! No more dreaming...

Tag: WaLLpaPer

1. Anda perlu printscreen wallpaper anda yang tengah anda guna sekarang....



gOtcha!!!!
hehehehhh..I malas nak letak wallpaper...Lagipun bukan slalu nak pandang wallpaper...adeh...

2. Bagitau naper anda suka wallpaper anda?
- I like blackie...therefore I'm not such faminine typo....weee.....

3. Sape yang kena tag seterusnya?
~ kepada sesapa yg sudi....hihihi

Juz for fun

Try your name in Japanese (refer to table below)..

DON'T SPOIL THE FUN...PASS IT ON

A - ka

B - tu

C - mi

D - te

E - ku

F - lu

G - ji

H - ri

I - ki

J - zu

K - me

L - ta

M - rin

N - to

O -mo

P - no

Q - ke

R - shi

S - ari

T -chi

U - do

V - ru

W -mei

X - na

Y - fu

Z - zi

MY name is: Tomoari Rikalukizika
U allz can call me: Nokizuka

hihihi...:p

Happy day

Hola...Yezza, today is my birthday.... huh, awal-awal pagi lagi bole bgn lewat...sorry daddy, terlajak la.... Bangun kol 7, then siap2 sampai opish kol 7.40 am... pulak tuh kat opis awal-awal pagi lagi daddy panggil masuk sekolah...alah, bukan sal masuk lambat..juz ajak borak2 sal kerja... dekat sejam gak la kena sekolah...

Wokes, back to da story... today I sambut my beday wit my opismate.. makan2 kat Sri Penang...Kat sini x amik gambar pun... juz macam lunch biase.... but before that, I got a bucket of roses from ??? (hihihihi)tadaa...here come the roses... all of them got 24 roses, same like my age... thanx a lot.... I really like that....smile...





This cake is sponsered by my opismate, Ijan...Credit to him...(padahal b4 this mtk tulun dia belikan kek biase je...alah beli kat Golden Oven pun dah puas ati...) And here comes Hazelnut Cake from Secret Receipe... Thanx buddy... Its really a delicios cake..yummy....



Ni dia penyeri muka Opish I...hihihi..N here we go our Birhtday girl...(sorry, kualiti gambar kurang memuaskan cuz da lama x main n enset asik jatoh je....huhu...sorry yang, x sengaja k...)


X sempat nak makeup pic nih cuz penat sangat..ini malam I nak tido awal...Nite all..
Muah...

Tomorrow....

Can't help myself to wait until tomorrow...hihihi...perangai cam budak kecik je...huhu

Ammey: sila sediakan adiah 4 maklang
Adeeq: sila tambahkan senyuman bila jumpa maklang
Ayah yed: sila sediakan mp3 player
Bunda: I nak dvd player....hihihi

Yezza...tomorrow is my burfday..... Makin awek muda la I nampaknya...hihihi...
Ayok... xmo balik kg!!! T my auntz will ask soklan2 cepu mas.... x sanggup I nak jawap... ngeh3....

Sekolah...

Malam nih I ade extra tution... OOps.. u allz jangan la pk lain plak...
Esok I ade exam.. so malam nih kene la study lebey sket...
waaaa.... I nak tengok Iljimae n Bloody Monday!!!hik3...sempat lagi tuh..

minggu nih mmg I kene sekolahkan dengan management I kow2 punye sekolah.... kire tahap sekolah antarabangsa la... huh....X larat eden...

Dah la kepala sakit2 nih... tensyen beb.... ok la, before i setat my tution, I nak siapkan report dulu... tadi mase kat opish dah wat karangan bagai nak rak.. then bole ilang macam tu je.... gilos betul... mase study dulu pun x penah wat ayat bagai nak rak macam tuh... lau sir n teacher i tengok, kompom every semester dapat 4 plat berturut2...huahuahua.....

So ape tunggu lagi, jum kite wat karangan k....

I need Rest!!

I need some rest!!!!

This week seems to be the most stressfull week for me!! I don't what in "his" mind... always seeks for my fault!! I'm really hate that... although it is not really my mistakes, or my careless mistake, but he will make it like it was my biggest mistake i ever done for the company!!

My god, what kind of employer he is... i hate him so much!!! feels like want quit from here, but where else i could go??? to find a new job is so hard fo these day....

For now i had to calm n just wait... but i'm really hope that one day my life could changed.....



Hi all, Jum layan Citer "Bloody Monday" plak k, Japanese movie....here is the sinopsis for this movie:

After a biological terrorist attack kills off the population of a Russian town; Japan's Public Safety Special Third unit, code name THIRD-i, believes that the terrorist organization responsible plans to unleash the same virus known as Bloody X into Tokyo. Subsequently, THIRD-i recruits the help of genius hacker Takagi Fujimaru to find out what happened in the Russia. However, as Fujimaru becomes involved, he soon finds out that he is in over his head and that the terrorist groups influence reaches not only his school but even the police. Fujimaru must now rely on his skill as a hacker to unravel the organizations sinister plot and find out the truth behind "Bloody Monday."

Akceli citer nih based from the Japanese manga: "Bloody Monday" by Ryumon Ryo (龍門諒). This is my activities for my weekend beside housekeeping... name je kate nak kemas umah... tapi satu pun x wat lagik...hihihi... tapi I da setel basuh kain baju....kire ok la kan...

hmm, arini disebabkan kerajinan yang amat, I masak rendang ayam n kuah kacang n also rebus ketupat mini... ingat nak makan separuh for my lunch n separuh lagi for my dinner, but about 5 pm this evening, semua da lichinnnnn..... hihihi.. ayam pun tinggal seketul je lg... mak aih... banyak tol melantak....huhu...caner nak kurus ni???? HELP ME......waaaaa.... :'(

Tension

Sowie la da lame x hapdet blog nih... minggu nih tension sket... ari2 bos aku cari salah aku... so x pasal2 gado free je minggu nih... sampaikan umah pun jadik x terurus.... ape taknye, balik trus tido... walopun duk lepak2 cek emel, otak xley nak proses...kdg bile da terbangun dalam kul 9 lebey mesti aku x ley tido balik.. so, nak xnak kena la pujuk mata nih mcm nih: "Syg, sok kan nak bangun awal g kijer, kite tdo ea..." amacam? menggoda x? kikikiki....

walo ape pun minggu stress nih dah lepas.. sok coti.... besnye... x tau nak merayap kat mane...ingat nak tido je... tapi stress ku ini harus dibuang jauh2....

so what will happen next???
to be continued.....

Juz wanna share..

Pesan dan berpesan antara kita....
SEBELUM TIDUR

Tafsir Haqqi)
Rasulullah berpesan kepada Aisyah ra : Ya Aisyah jangan engkau tidur sebelum melakukan empat perkara,iaitu :

1. Sebelum khatam Al Qur'an.
2. Sebelum membuat para nabi memberimu syafaat di hari akhir.
3. Sebelum para muslim meredhai kamu.
4. Sebelum kau laksanakan haji dan umrah....

"Bertanya Aisyah : "Ya Rasulullah.. .. Bagaimana aku dapat melaksanakan empat perkara seketika?
"Rasul tersenyum dan bersabda : "Jika engkau tidur bacalah :

1. Al Ikhlas tiga kali seakan-akan kau mengkhatamkan Al Qur'an.
2. Membaca selawat untukKu dan para nabi sebelum aku, maka kami semua akan memberi syafaat di hari kiamat.
3. Beristighfarlah untuk para muslimin maka mereka akan meredhai kamu.
4. Dan,perbanyaklah bertasbih,bertahmid ,bertahlil, bertakbir maka seakan-akan kamu telah melaksanakan ibadah haji dan umrah"

Kalau rajin..Tolong sebarkan kisah ini kepada saudara Muslim yang lain. Ilmu yang bermanfaat ialah salah satu amal yang berkekalan bagi orang yang mengajarnya meskipun dia sudah mati.

Addicted...

Hihihi... hi my frenz.... la ni I tengah addicted dengan citer Korea... (mmg da lame dah) but now i'm addicted to "boys over flowers" OST.. almost all the song in that drama so heart catching... ni tengah men'dunload' lagu2 die la nih.... hihihi... best-best tau lagu die....


dapat dari sini. Yang nih special edition nyer. here is the list for the songs:
1) A thing called Happiness
2) Something happened to my heart
3) Fight the bad thing ( Ballad ver)
4) Fight the bad thing ( dance ver)
p/s: I love Ji Hoo....


Dapat dari sini. Yang nih plak versi 1st edition. antara lagu yg I suke dengar... semuanya...hihihi. ni I kasik list lagu yg ade dalam soundtract die:
1) Paradise
2) Because I'm stupid
3) Do you Know
4) stand by me
5) Lucky
6) starlight Tears
7) A little
8) One more times
etc.

And also ade lagik version 2...pun best2 gak lagu dalam tuh.. thanx a lot for all the songs... I dapat tu semua dalam forum die: Boys Over Flowers Credit to all the sponsers.... ramai sangat sampai x larat nak tulis semua.... tapi I salute ngan u allz... (hope korang paham ape yg I type kat sini)

my PC...

Oh my laptop, I beg u pliss jangan wat hal lagik...uwaa....
alkisahnye, laptop I sekarang slower down la...dunno what happen to her... Juz check for virus yesterday, bot not much viruses found... only malware...but i've resolve that problem...

then i checked with another malware antivirus, FYI, i used 2 antiviruses... 1 is Avast and another one is ad-ware (this one to kill malware)... i think my beloved pc want me to upgrade her RAM la.... huhu... next time yer sayang....

akceli i dah lame nak upgrade my RAM nih... but since I terover bz sejak 2 menjak nih, selalu la tertangguh sampai I lupe.... hmm, xpe since I da ingat nih baik cepat2 setelkan hal nih kan... therefore, sekarang ni kan ade PC fair kat KLCC, so better take this chance to settle up this prob...

until met agai k..
daa

Makan-makan

Yippie... arinih bajet I utk lunch save sket... y? hihihi.. my new Ops Manager Ms Lee dengan sungguh bermurah ati blanje kitorang makan Pizza... xde la makan kat lua..Juz kat opish jer... (sowie, x sempat nak amik pic....)

Mentang-mentang la en Daddy xde, die p Singapore anta wife die nak balik Canada.. huahuahua....bersuka ria la kami kat opish..tapi xde la epi sangat... nanti doe repot lak kat Daddy... haru biru lak jadinya...

sekarang suasana kat opish amt haru-biru sket cuz kontrak ngn one of our client teramatlah memeningkan kepala... bole kata 1 kapal ade 5 owg peguam.... tu kata en Daddy... hihihi....

Next month baru la lega sket...cuz da x banyak kijer...hope so la....

Dalam Dilema

Ntah la.. Akceli I pun tengah blurr sekarang nih..
Nak luah tak dapat... Nak simpan menyeksa diri...
Tapi I betul-betul tak tau nak wat caner sekarang nih...

So far I dapat bertahan lagi...Tapi sampai bila???
mampu ke keEGOan mengatasi masalah ni??
mampu ke kePURA-PURAan mengatasi masalah ni??


to be continued....

my early breakfast

Holla... Today I teramat la rajin nak sediakan brkfst for myself... well, now I'm stay alone in my house cuz my housemate balik kg ler...huhuhu... tapi xpe...kehidupan harus diteruskan...

Arini I masak pancake...kali ni I da pro masak pancake nih tau..n kali nih jugak I ade ubahsuai resipinye.... Well, I ni kan Pija... bab2 tuka menukar resipi owg mmg da jadik kegemaran I...hihihi...





Ini la hasilnya...nampak sedap kan...memag sedap pun... tengok Nigela Lawson nyer resipi... I wat cute2 je cam die wat jugak n tambah stoberi...fuh...mmg yummy la....
Jap lagi bile perut da clear kite sambung balik...kali nih nak makan gn eskrim plak...

perutku...sila get ready... jap lagik kite makan pancake lagi k....
al maklum la da terbancuh lebey...so nak wat camner lagik...kene la abiskan....

daa

Larangan kepada bakal pengantin baru...

WASIAT RASULULLAH S.A.W. ADAB UZ-ZIFAF
Ahmad telah menceritakan :

"Telah menceritakan kepada kami oleh 'Amru bin Hafsah dan Abu Naar dari Muhammad bin Al-Haitham dari Ishak bin Hanjih, dari Husaif dari Mujahid daripada Al-Khudri yang berkata :

"Rasulullah s.a.w. telah berwasiat kepada Saidina Ali bin Abi Talib r.a di mana baginda telah bersabda :

"Wahai Ali, bila pengantin perempuan masuk ke dalam rumahmu, maka (suruh ia) tanggalkan kasutnya ketika ia duduk dan (suruh ia) membasuh kedua-dua kakinya. Maka sesungguhnya apabila kamu berbuat demikian Allah mengeluarkan tujuh puluh (70) jenis kefaqiran dari rumah kamu,! dan Allah s.w.t. menurunkan tujuh puluh (70) rahmat yang sentiasa menaungi di atas kepala pengantin sehingga sentiasa keberkatan itu meratai setiap penjuru rumahmu dan pengantin itu sejahtera dari penyakit gila, sawan (gila babi) dan sopak selama mana ia berada di dalam rumah tersebut. Laranglah pengantin itu daripada memakan dan meminum empat (4) jenis makanan ini pada minggu pertama perkahwinan iaitu :

1. Susu
2. Cuka
3. Coriander (Ketumbar)
4. Apple Masam

Saidina Ali r.a bertanya : "Wahai Rasulullah, mengapakah empat jenis makanan ini di larang..?"

Baginda menjawab : "Kerana rahim perempuan itu kering dan sejuk, dengan sebab dari empat perkara (makanan) ini untuk menghalang dari dapat anak. Sesungguhnya tikar di penjuru rumah adalah lebih baik daripada perempuan yang tidak dapat anak."

Saidina Ali r.a ! bertanya : "Wahai rasulullah, mengapakah cuka itu dilarang..? (semasa haid dan semasa minggu pertama perkahwinan) ."

Baginda menjawab : "Apabila ia minum cuka semasa haid, sesungguhnya haidnya itu tidak akan bersih selama-lamanya secara sempurna .Mengenai Coriander (ketumbar) ia mengganggu haid di dalam perutnya dan menyukarkan kepadanya kelahiran .Tentang Apple masam, ia memotong haid sebelum masanya maka menjadikan haid itu berlalu begitu saja dengan sebabnya."

"WAHAI ALI PELIHARALAH WASIATKU INI SEBAGAIMANA AKU TELAH MEMELIHARANYA DARI JIBRIL A.S."

stress

Hush....geram tol dengan perkidmatan brdband sekarang nih.... TENSION tau.. Ape taknya, bayar mahal2 tapi perkhidmatan kurang memuaskan....

al kisahnya, aritu pegi la langsaikan bil bulan lepas + tunggakan (hi.hi..hi..) biasenye I bagi kat despatch opis je untuk langsaikan urusan bank n bil2 nih... but kebetulan I mmg terasa nak keluar, so pegi la menapak kat Maxis Center kat belakang opish.... ( belakang opis je padahal tuh... punye la malas kan... hahahaha )

So, I tanye la kontrak I dengan dorang ade brape lama lagi..dorang kata da abes... huish, sedar x sedar dah setaun lebey I gune mendalah nih..... so setelah setel I menapak ke PJ lak untuk pulangkan broadband P1 Wimax... saje jer nak try... tapi yg tu perkhidmatan die... xtau nak cakap caner... I gune 3 ari jer... tengok u-tube memang la laju... but besar sangat la mendalah tuh....

I ni prefer yg comel2 je... senang untuk dibawa kemana2... walopun I only on9 kat umah n opis je... xde la cam owg lain bawak laptop merata2 tempat... I belum seBZ dorang k....

But sejak 2 menjak nih... bile online je 3-6 minit after that, die disconnect... geram yang amat nih tau..... almaklum la, I kan suke tengok U-tube.... lau dah camtuh gamaknya, caner I nak tengok? huh, banyak gak I membebel arinih kan.... hihihihi....

T kite sambung lagi k... nak p wat kijer dulu..daa

Tag tentang 6...

Alamak aih, my beloved sista aka BONDA Tag I lagi ler....

1) yOu just gO tO yOur phOtO fOlder in yOur cOmputer
- Ok,semuanya da pindah masuk dalam new HD... hihihi

2) then gO tO the 6th fOlder Of phOtOs..
- Okeh, 1, 2, 3, 4, 5, ahah, ni dia..Folder Last Day in PCM...Open sesame =p

3) then gO tO the 6th picture in that fOlder..
- 1, 2, 3, 4, 5, 6..gOt it..gamba ni..hmmmm.....cun x?

4) put the picture On yOur blOg n descriptiOn Of it..

- Wokes, pic ni snap mase my last working day kat Panasonic Communication dulu....wit my close buddy, shu (ni mase melawat department dia...opish dia atas opish I)...kitorang kenal mase study kat Poli KB lagi...walopun same course, but lain kelas...even kat PCM nih pun lain department...I kat software Department n Shu lak kat Mechanikal Deparment...but we still live in same department..RND Department... windunye kawan2 mase kat PCM dulu.... well, minah kilang...even we ollz duk dlm opish, but we ollz still need to wear uniform kilang you...
5) invite 6 friends tO jOin the challenge
- alamak... x cukup owg la...huhu
6) link them in yOur blOg n let them knOw they have been challenged.
- Bunda da wat la...then da takde owg lai...

Part 2:

Seperti yang telah dijanjikan, I nak sambung story sal topic sebelum ni... sejak 2 menjak nih, I asik teringatkan buah hati lama... walaupun dah 5 tahun tak kontek o koling-koling.... entah macam mana minggu lepas I tetiba teringat kat dia... ala, teringat jer tau... bukan ade ape2 maksud pun....

Itulah, walaupun tak banyak kenangan tapi tempoh perkenalan yang singkat itu cukup untuk membuatkan I jatuh hati kat dia... alah, bukan hensem sangat pun... peramah? uh, lagi la no way.... but I like his style... n dialah owg pertama yang mengajar erti C.I.N.T.A kat diri ini... n dia jugak la yang mengajar erti B.E.N.C.I . Adakah ini suratan atau kebetulan?


BENCI+CINTA = BENCINTA = Benci Tapi Cinta???
Omak aih, wat rumus plak... tapi memang betul, sulit untuk kita membenci owg yang kita cintai... (that's y I tak penah benci kat owg...hihihi....) betul...kan owg dolu2 ade penah cakap jangan benci sangat kat owg tuh, nanti jadi life partner plak.... mcm tu la lebey kurang... kalu salah harap mahap k.... so kepada ex-ex ku sekalian, I da maafkan kowang... n x benci kowag pun... kite tetap kawan sampai??? tu korang yg tentukan...
sekian.....

First Lover...

Okes....harini nak membebel sikit pasal "First Love"... mase tido @ rest tadi tetiba I terpikirkan topik yg cambest nih... al-maklum la...I kan tengah solo sekarang nih.... bukan xmo cari kekasih... tapi yg sebenarnya I dah serik.... bunyinya cam serius je kan...hihihi...

I bukan ape....Lau ade jodoh ade la... n I akan kawen gn owg yg mmg dah dijodohkan dgn I tuh... mmg la owg kate jodoh x akan datang dengan sdr n kite perlu berusaha cari but for me I'm done with it n too tired for it.... wat mase nih pk juz nak kumpul harta biar melimpah dulu.... waa... cam tamak jer kan.... ngeh3.... ello, zaman sekarang owg hanya pk Cash...Cash....Cash... je k...kredit card? NO WAY.... wa xmo idup dalam utang beb...

Wokes....back to da topic, ade owg kata biarpun dia tu our first love, tak semestinya kita akan bersatu dengannya kan... n maybe lau jodoh dia tu panjang, tak mustahil jika berakhir ke jinjang pelamin gak kan....

So, ape kesudahan dengan kisah first love ni? kite sambung next episode k...mata makcik da penat nih..n migrain makcik nak singgah balik nih... kita jumpa sok k...
daa

Demam lagi...

Sorry la dah lame x 'hapdet' blog nih...I demam lagi la...bukan nak mintak simpati pun..juz nak share...hope xde la teruk sangat...wat mase nih this is my second day demam...memang x ley bangun langsung... ni pun bangun sebab my belakang da sakit-sakit cuz asik tido je arini....

N for sure I teringin nak makan yg manis2 je...da la arini x makan ape lagi cuz tekak sakit sebab tonsil....anyone want to spent me a cake? Ai, kek lagi kew? X takut gomok ke? tu la yg ditanya oleh my opismate... jawapan I? xpe... lagipun arini x makan ape2 lagi sampai berat badan I turun U..... My sista... sila jeles k.....hihihihihi...

Aduyai...wat mase nih my perut still nyanyi-nyanyi lagik...hope sangat penyakit nih cepat sembuh...

Cuaca

Sejak 2 menjak nih, cuaca kat KL nih x menentu...kadang ujan n kadang tu panas terik... ni membuatkan antibodi dalam badan aku nih melemah...

yer la..kan da cakap dalam entri lepas yang aku demam sampai 2ari berturut...nih macam nak lemah balik la nih.. tapi pape hal sok kerja okess...no alasan sakit lagik....huhu....

n sekarang tengah x sabar nak tunggu minggu depan datang menjelma....nak nau kenapa??? okess...firstly my mum nak datang n secondly, Ayah yed nak bagi external HD...yippie.....500GB lak tuh...best nyer...tapi lau dapat yg 1TB tu kan bessshhh....hihihi...mengada toll...Paper hal kite tunggu minggu depan yer...

p/s: ayah yed, t jangan lupa masukkan citer2 best k...

Nak makan kek

3 ari lepas mak lang demam (2 ari berturut2 plak tuh)...sib baik daddy (big bos) bagi rehat cuz wat mase nih kampeni maklang tengah bz giler...banyak kontrak masuk.....so mmg bz la..
nak dijadikan cerita, semalam mak lang menapak la ke KLCC semata2 nak makan ice-cream waffel...pergh, puas ati beb, da la besar waffel die..tapi sorry, x sempat amik gamba la...cuz excited sangat nak makan waffel tuh....


Sejak demam ni, I asik nak makan yg manis-manis je....kes terbaru I nak makan kek!!!
well, akceli I ni kek addicted!! petang nih I nak makan kek stoberi.... N ni la hasilnya...



Kelihatan Ayah yed (di import khas dr Shah Alam....kes paksa rela...hihihihi) mengadap kek Stoberi bersama membenya...Sowie, x ingat nama la....hihihi... So yummy.... Kiranya arini mmg puas ati dapat makan kek....
But dun worry, I makan 2 1/2 slices jer..selebihnya bagi kat ayah yed bawak balik Shah Alam...

p/s: Yey... kepada hero2 ku (Ammey n Adeeqs-len kali mak lang blanje ea...)

My Tag...

Sist...sowi lambat balas TAG nih...
owg demam la 2 ari lepas...then minggu nih bz ngan citer boys over flowers tuh... hihihihi

001. Name → Fiza Rahman
002. Nickname(s)→ Pija, Fiza, MakLang cun n budak cute....
004. Zodiac sign → Taurus
005. Male or female → U rase???
006. Elementary → 1-2: SK Luagan,Keningau, 3-4: SRK ST Francis Xavier,Keningau, 5-6: SK Luagan,Keningau
007. Middle School → 1-3: SMK (A) Ranau, Sabah, 4-5: SM Teknik Keningau
008. High School → SMK Gunsanad,Keningau
009. College School → 1st year: Politeknik Kuching, Sarawak, 2nd-3rd year: Politeknik Kota Bharu -waa manyaknye sikul.....
010. Hair color → still hitam lagi buat masa sekarang
011. Long or short → 150cm
012. Loud or Quiet → ai pemalu Okesss.. (me too...cOpy frOm my SiSt)
013. Sweats or Jeans → Both...(kat opisku ituw sejuk k)
014. Phone or Camera → phOne ada kamera..
015. Health freak → Urm..frankly speaking, my antibody is too weak...huhu
016. Drink or Smoke? → neither
017. Do you have a crush on someone? → sape yang dah curik hatiku ini???sila angkat tangan...
018. Eat or Drink → eat (baru pas makan tomyam campur)
019. Piercings → x suke
020. Tattoos → masya Allah..NO NO NO....

FIRSTS:
023. First piercing → xderk...
024. First best friend → Nor Mahirah Nordin
025. First award → pelajar TerBaek masa darjah 3..
026. First crush → Org Sabah ba...
027. First pet → da lupe la...My mum pelihara ikan emas dulu....aci x???
028. First big vacation → wit my whole famili la kut...x hingat...
030. First big birthday → Not sure la

CURRENTLY:
049. Eating → tum yam
050. Drinking → air oyen....(my housemate wat)
052. I'm about to → nak titon..
053. Listening to → Haeng bok Ha Gil Ba Rae (ost My Sassy Girl Chun Hyang)
054. Plans for today → Nak titon awal..sok kijer
055. Waiting for → Mimpi kawen ngan my prince charming...

WHICH IS BETTER IN THE BOY/GIRL YOU LIKE?
068. Lips or eyes → hmmm....Dari mata turun ke hati... but i prefer tang idong...hihihi
070. Shorter or taller? → taller ler
072. Romantic or spontaneous → definitely rOmantic =)
073. Nice stomach or nice arms → nice arms op cos...
074. Sensitive or loud → I wish he is romantic guy =)
075. Hook-up or relationship → I'm still single
076. Trouble maker or hesitant → trOuble maker sOmetimes great! yeahhh..

HAVE YOU EVER:
080. Lost glasses/contacts → nOt wearing neither
081. Ran away from home → penah atur strategi tapi kawalan ketat la....
082. Held a gun/knife for self defense → in my bag now got knife n sometimes scissor...demi keselamatan la...
083. Killed somebody → nyamuk aci x?
084. Broken someone's heart → Some people says that I'm playgirl...but for me i am playgirl in theplayground only.....hihihihi
085. Been arrested → erk..
087. Cried when someone died → arwah syafiQ..sedih bila dia dah tiada..*Al Fatihah*

DO YOU BELIEVE IN:
089. Yourself → kadang2 =p
090. Miracles → hOpe sO
091. Love at first sight → terutama bile nmpk laki ensem!
095. Kiss on the first date → nak penampO?

ANSWER TRUTHFULLY:
097. Is there one person you want to be with right now → yes...
098. Are you seriously happy with where you are in life → sOmetimes
099. Do you believe in God → yes absOlutely!
100. Post as 100 truths and tag 20 people→ 20? ramainye...

Puas Ati...

Hihihi....dengan bangganya aku nak umumkan aku da berjaya tengok citer Geng semalam....
best tul la....n sebagai balasan, masuk kijer mlm nih penat giler....
plus kenyang lagi...lagi la buat mataku melambai2 supaya tutup n gooooaaalllll.....
tapi dun worry, aku xkan buat kijer2 yg x berfaedah tuh....nanti x halal gaji yang kita dapat kan....

Tapi kan, aku ada masalah la....timekat opis nih mmg la rase ngantuk yg x yah cakap la tahap ape....then bila sampai umah, celik lak dia....tu yang aku tul2 kompius nih....
well akceli, aku nih ade tabiat lau balik umah je, benda yang aku bukak pas bukak pintu aku musti on my PC...itu sudah jadik satu kemustian buat aku.....

So, x ley nak cakap ape la kan lau da bukak PC tu....sorry, i x simpan citer blu k.....opkos la i nih jenis yg suker surf tenet....biar tak cukup titon...asal dapat surf tenet...da nak wat caner lagi, every month i nyer bil fix to rm 138/month....so, lau x online kan rugi namenye.... n x elok tau membazir.....(4 ur info, i gune MAXIS broadband)...so ape lagik, surf je la sampai muntah ijo...tapi wat masa nih lom sampai tahap tuh lagi la.....

So, anyone can help me about my sleeping problem??thanks god wat masa nih lom sampai tahap kene telan ubat tido lai.....huhuh

yea...

Arinih terkabul gak ajat di ati nak tengok citer Geng:Pengembaraan Bermula... huh, memang x sabar rasanya...ape taknya, since mula ditayangkan, aku x berkesempatan nak tengok...asal nk gi tengok jer mesti fully booked....ayoo....peras (frust) maa...keh keh keh.....Cam budak2 jer....

Ayyaa, itu Upin n Ipin wa punya peberet katun lo....betul betul betul.....

Sist, owg dapat g tengok gak....hihihihi...minggu nih jadik tau owg p sane..
kek da tempah lom? owg nak kek eskrim.....musti ada tau.....

Menu hari ini....

Seperti yang telah dijanjikan semalam, harini saya dah masak beberapa juadah untuk lunch+dinner saya (for ur info, nih kira pakej cuz bangun tido kul 6 ptg td..) hehehe.... rajinkan anak dara Pakcik Rahman nih masak.... kepada sesapa yang tengah cari calon menantu ley hubungi saya di talian 019-xxxxxxx... ngeh ngeh ngeh ....
Red spinach wit sweet potato
saya mmg x makan sayo..but spinach ni ley masuk dlm tekak saya. mmg sedap. resipi dari ibu tersayang. Dulu mase duk ngn my mummy, die selalu soh saya masuk dapo tulun die masak...lau x masok kompom kene ceramah 2 3 jam, pastu kelua la citer die mase mude remaja dulu...


Beef wit blackpapper gravy
For ur info, resipi nih saya reka sendiri....tu pasai letak nama pun ikut sedap jer...disebabkan saya nih tak berapa reti nak beli daging, so saya guna la beef burger, ngeh ngeh ngeh....n tentu x sedap kan lau masak kosong camtu jer kan...nampak kering sangat..so sy hias la ngan bahan2 yang ade dalam peti ais kat umah saya nih..... (ehem, bab nih mmg sy creative)

Prawn Tempura + Crab stick Tempura
Yang nih mmg asal bajet nak ikut resipi cam kat dalam tenet tuh, tapi disebabkan nak cepat (dah nak abis waktu maghrib cek oi),so saya main hentam jer...sib baik mmg dah beli tepung tempura tuh, so bancuh n celup je udang n crab stick tu dalam bancuhan tepung tadi n siap untuk digoreng, lagipun seafood cam udang nih x perlu dimasak terlalu lama cuz nanti die keras n hilang kemanisan dia tuh....-patutnya udang tuh ade cara yang kene wat supaya die x bergulung tapi waktu x mengijinkan....

Kiwi salad
yang nih paling simple....juz kupas kulit dia n potong mengikut citarasa anda.... hehehee...


So, itulah yang saya dapat siapkan untuk harini, akceli saya nih mmg suka duk memerap kat umah time cuti. Beruntung bakal suami saya kan dapat isteri yang tak suka berpeleseran kat luar... (puji diri sendiri sket) So, lau ade bahan2 untuk dimasak nih la kijer saya kat umah. lau xde, kite makan megi je la yer... (opkos kene masak dulu megi tuh lau x saya tak makan n tak suka megi rendam je)

Sok rase tak masak kut cuz kijer, n malam menu saya roti bakar jer...
hihihi... chow for now.. adios






Cinta 2 budaya...

Jeng...jeng..jeng.... pelik tak ngan tajuk kat atas tuh? n you all rasa boley jual x movie nih???? edisi terhad jer tau....kui3

Gandingan mantop 2009

ape comment you allz? ley jadik gossip hangat x? ngeh..ngeh..ngeh... Nantikan kemunculan kami di pawagam berdekatan anda....

and Exclusively for my beloved mummy n dad, this is not ur future son-in-low k....but if its really happen, who knows la kan...chewah...perasan betul minah nih.....

Akceli inilah hasil exploration @ smart study aku pada malam nih...tetiba rasa nak main gan PhotoScape mlm ni...so, ni lah hasilnya....cam real x??walopun agak semak sikit kat area bawah tuh, tapi ley kira creative jugak la kan....hihihihi....so, what ur opinion sist?
u know, I'm not too creative enough to be campared wit u....komen, jangan x komen tau.....

daa...

Bosan...

Cubaan pertama-cute x I edit Pic nih???

Kunun2 petang tadi siap2 la nak p tengok citer Upin & Ipin...tapi keadaan sungguh tak mengijinkan ler...huhuhu...frust tol....sib baik tak pegi lagi....Minggu nih fullhouse lagi la....Bile agaknye panggung tu nak bg space kat aku ea....hmmm....we just look n see jer la nanti k...

So, petang tadi menapak la ke Giant dekat Ampang Point beli barang dapur...
eit, aku kan suka main masak2...juz malas nak tunjuk bakat jer...so round punye round punyer round giant tu, so aku dapat idea nak wat udang tempura sok, pasang dengan sweet potato wit spinach...urgh....sodap nyo...so, sape2 yg nak rase masakan aku tuh....lain tahun je la ye...hikhikhik...

Sejak dua menjak nih aku banyak google Japanese cuisine jer....tu yg tetiba rase nak wat tuh...
Aritu ade bace sal Bento -べんとう (meaning die- lunch box-klik utk maklumat lanjut) lau tengok cara dorang hias Bento tu cute sangat...budak2 pun mesti semangat nak makan....-nih ditujukan khas wat my sista sal Ammey (my cute little boy) payah sangat nak makan. Sist, I suggest u to look for this. Pikat makanan kat die jgn asik nak pikat aweks2 cun cam LLam die ni jer....hihihi

sok lau jadi masak aku masukkan pic tu kat sini k...
daa for now....

Projek Latest

La ni duk kumpul bahan utk projek "Salam Buat Sahabat"...
Memandangkan aku x cukup bahan like pics n all other stuff,aku terpaksa la menangguhkan projekku yg satu lagi tuh...
hmm, nak wat caner lagi kan...

so, back to da' main point...Ikut perancangan asal, aku nak p tengok citer Upin n Ipin sok, but dunno la ley jalan x aku nyer perancangan..
So, my dearest sista, do u wanna joint me tomorrow???
pliss..pliss... jum la p tengok......

Salam...

Maaf sebab dah lama x post ape kat sini...
akceli disebabkan kena guna akaun baru, so secara automatiknya password pun turut dilupakan...x sengaja tau....
K la, pas ni i janji akan sentiasa rajin menghapdet blog nih....

Always Love


I love you since the day we met.you always held my heart.I love you even more today, my soul you are a part.I miss you when the nights are long,you lay not by my side.I'll say I love you everyday,forget my foolish pride.I long to hold you close to me, and gaze into your eyes.Reflections of my love for you, a love I cannot hide..In all the world there is one truth of which I've come to see.That in my heart you are the one, who's love I seek to free.Let all who care,know where I stand, my love will always be.Yours to have and yours to hold, from love I shall not flee.And if some day you seem to find, my love fulfills your heart.Then take my hand walk thru the night in love a fresh new start.

Yeah..It's Me

Let'S BorAk-BorAk


ShoutMix chat widget

mY dReAms + Up coming AcTVTs

  • Sony Vaio
  • New Car
  • 42" LCD tV - 32" olso can la...
  • LearN Japanese Cuisine

Famili n Frenz

One Love

Arashi widget by 6L & Daxii

testing

Translation

InFo Trafik d' Pija