Menu hari ini....

Seperti yang telah dijanjikan semalam, harini saya dah masak beberapa juadah untuk lunch+dinner saya (for ur info, nih kira pakej cuz bangun tido kul 6 ptg td..) hehehe.... rajinkan anak dara Pakcik Rahman nih masak.... kepada sesapa yang tengah cari calon menantu ley hubungi saya di talian 019-xxxxxxx... ngeh ngeh ngeh ....
Red spinach wit sweet potato
saya mmg x makan sayo..but spinach ni ley masuk dlm tekak saya. mmg sedap. resipi dari ibu tersayang. Dulu mase duk ngn my mummy, die selalu soh saya masuk dapo tulun die masak...lau x masok kompom kene ceramah 2 3 jam, pastu kelua la citer die mase mude remaja dulu...


Beef wit blackpapper gravy
For ur info, resipi nih saya reka sendiri....tu pasai letak nama pun ikut sedap jer...disebabkan saya nih tak berapa reti nak beli daging, so saya guna la beef burger, ngeh ngeh ngeh....n tentu x sedap kan lau masak kosong camtu jer kan...nampak kering sangat..so sy hias la ngan bahan2 yang ade dalam peti ais kat umah saya nih..... (ehem, bab nih mmg sy creative)

Prawn Tempura + Crab stick Tempura
Yang nih mmg asal bajet nak ikut resipi cam kat dalam tenet tuh, tapi disebabkan nak cepat (dah nak abis waktu maghrib cek oi),so saya main hentam jer...sib baik mmg dah beli tepung tempura tuh, so bancuh n celup je udang n crab stick tu dalam bancuhan tepung tadi n siap untuk digoreng, lagipun seafood cam udang nih x perlu dimasak terlalu lama cuz nanti die keras n hilang kemanisan dia tuh....-patutnya udang tuh ade cara yang kene wat supaya die x bergulung tapi waktu x mengijinkan....

Kiwi salad
yang nih paling simple....juz kupas kulit dia n potong mengikut citarasa anda.... hehehee...


So, itulah yang saya dapat siapkan untuk harini, akceli saya nih mmg suka duk memerap kat umah time cuti. Beruntung bakal suami saya kan dapat isteri yang tak suka berpeleseran kat luar... (puji diri sendiri sket) So, lau ade bahan2 untuk dimasak nih la kijer saya kat umah. lau xde, kite makan megi je la yer... (opkos kene masak dulu megi tuh lau x saya tak makan n tak suka megi rendam je)

Sok rase tak masak kut cuz kijer, n malam menu saya roti bakar jer...
hihihi... chow for now.. adios






2 comments:

bOnda February 24, 2009 at 9:57 AM  

mOh datang sini cepattt!!! masakkan utk ai sweet pOtatOs tue Okes..dapp je nampak..ai tak penah try lagi tu..

Lovely Pija February 24, 2009 at 10:45 AM  

T ai masak...
tp bahan kene lengkap la...
huahuahua

Yeah..It's Me

Let'S BorAk-BorAk


ShoutMix chat widget

mY dReAms + Up coming AcTVTs

  • Sony Vaio
  • New Car
  • 42" LCD tV - 32" olso can la...
  • LearN Japanese Cuisine

Famili n Frenz

One Love

Arashi widget by 6L & Daxii

testing

Translation

InFo Trafik d' Pija