Insomniac...

Yeah..that's me.... Ish3.. sesuatu yang tak boleh dibanggakan langsung!!!... If zaman tengah ngaji dulu, rasenya ok la kot...sebab nak menuntut ilmu...but if dah terbawak2 sehingga ke alam pekerjaan ni, rasanya mmg naya (ermmm, camni ke ejaan die?? ihiks).. Yang peliknya, if kat rumah, tak pulak ngantuk sebegini rupa pun..but bile datang ofis je...mula la rasa macam ada alat pemberat tengah duk bergayut kat hujung mata....huhu...

Last week, my office-mate ade bg satu link kat yahoo regarding kesan buruk if kita tak cukup tido ni... jap, I try cari balik artikel pasal tu... As I remember, menurut artikel tu, ~Lack of sleep 'linked to early death'~ betui ka??
** Pesanan Penaja: sila klik utk baca artikel..=P

Eden pun agak terkojut jugak bilo baco artikel nih.... yo la... eden tido sehari dalam 3~4 jam ajo.... memang tak cukup la.. sebab, orang kata..(bukan saya yang cakap ye..) 1 day sekurang2nya kena tido for at least 6 hours... hmmmm.... g mana dong? bagaimana harus ku mencari balance lagi 2 jam tu???? Jadual harian agak padat dengan aktbt yg kurang sihat neh.... ooopsss.... surfing tenet tu sihat ke idok???huhu....

hmm...La ni tengah pk cara2 nak bg cukup tido nih...Even I ni spesis insomniac, I tak penah telan pill tido taw....lum sampai tahap tu kot....ubat tido i yg paling mujarab...
1) Buku tebal
2) Dok berangan
3) tutup mata, pastu golek2 atas tilam....sampai tetido....
Ermm...ada cadangan lain??

5 comments:

Ezad May 14, 2010 at 7:07 AM  

hur.... mcm ezad ni lagi la.. waktu tid0 dh xtentu pasal.. kekadang 1jm, 2 jm, 3 jm, .. hu... ni ha.. sepatutnye leh tid0 tpi still on9... he.. :p

Yatre Hayati May 14, 2010 at 9:00 AM  

cuba try minum green tea or hot milo sebelum tido..maybe bley kowt nak tido...=)

lovelylady May 20, 2010 at 12:37 PM  

ade lg..lyn ank mbebel mlm2 sampai trtdo, nak2 budak yg mmg jenis potpet potpet cam ank i, sure penat mulut, tekak, telinga & mata pn trus kuyu & tlelap..heheh..(ni petua bg yg dh ade ank le..kalo blum bole try dgn kucing-kire praktis le..hehe)

Lovely Pija May 24, 2010 at 11:38 PM  

Thanks all for the idea..t cik pija try k...

Ezad: same2 kita cari jalan nk bg ubat penyakit ni ye...=)

Yatre Hayati: sy x minum milo... t try minum green tea...

lovelylady: sy anti dengan makhluk tu...so, t sy try cari spesis lain wat teman borak...ngee...

purplish.pink May 26, 2010 at 1:08 AM  

kalo terlebih tido umur panjang x? =p

Yeah..It's Me

Let'S BorAk-BorAk


ShoutMix chat widget

mY dReAms + Up coming AcTVTs

  • Sony Vaio
  • New Car
  • 42" LCD tV - 32" olso can la...
  • LearN Japanese Cuisine

Famili n Frenz

One Love

Arashi widget by 6L & Daxii

testing

Translation

InFo Trafik d' Pija